7 Snabba tips

 

7 SNABBA OCH DIREKTA TIPS

De flesta hundar återfinns omgående i närområdet, antingen av ägaren eller en upphittare. Och de flesta hundar återkommer till platsen de försvann ifrån. Man får utgå från många olika faktorer vid en hunds försvinnande. Här är några grundläggande och DIREKTA tips man bör tänka på vid en hunds försvinnande.

 

V Stanna kvar på platsen. Om den möjligheten inte finns, lämna kvar din jacka eller hundens bilbur, fäll, vatten, mat etc. Återkom hela tiden till platsen.

 

V Ring polisen 114 14 och anmäl om hundens försvinnande.

 

V Ring ALLTID in hjälp. Ägaren bör aldrig gå vid hårt trafikerade vägar eller vid järnvägsspår. Ha alltid faran i ryggen. Se även till säkerheten för de som hjälper till. Mer information om att organisera upp söket för ett snabbt återfinnande av hunden finns på vår webbplats.

 

V Prata med dina grannar att din hund är försvunnen. De kan hjälpa dig att söka eller bara hålla utkik om hunden söker sig hemåt. Kontakta lokala veterinärkliniker. Efterlysningslappar, se till att allmänheten får veta om hundens försvinnande. Då kan det börja komma in observationer, så man kan lokalisera hunden.

 

V Försök i den möjligaste mån att sökningen sker i en organiserad form.

 

V Skallgång, framförallt om hunden hade koppel eller spårlina på sig. Hunden kan sitta fast och de ger ofta inte skall ifrån sig, även om den hör sin ägare.

 

V Lägg ut en efterlysning på din Facebooksida, dela din efterlysning till olika hundgrupper som har annonser av försvunna hundar, se länkar på Hundstråket.

 

7 Snabba och direkta tips vid en hunds försvinnande
7 Snabba och direkta tips vid en hunds försvinnande
7 Snabba och direkta tips vid en hunds försvinnande

"De första dygnen är viktiga att återfinna hunden, de kan snabbt bli skygga och undvika mänsklig kontakt"

 

Copyright © Alla rättigheter reserverade 2011- 2018 | Hundstråket Sweden