Hundstråket


OM HUNDSTRÅKET

En sida vars syfte i första hand är att hjälpa en ägare och volontärer med konkreta råd för ett snabbt återfinnande av en försvunnen hund. På Hundstråket hittar du många viktiga och direkta tips vid en hunds försvinnande som kan vara en vägledning för ert hundsök och som är väl utformade och bygger på många års erfarenhet av organiserade sök, både fysiskt på plats, men även på distans.


Hundstråket har funnits sedan 2013. Var med och startade upp den första ideella föreningen SF med hundsök i Sverige 2011. Hundstråkets grundare har många års erfarenhet av hundsök. Hundstråket drivs helt ideellt, kombinerat med ordinarie arbete och vi hjälper till i hundsök i mån av vår tid.


Hundstråkets värdegrund

  • Teamwork
  • Engagemang
  • Innovation
  • Lyhördhet
  • Spetskomptens


Vi har under åren byggt upp ett stort nätverk av volontärer över hela Sverige och utan alla volontärer som erbjuder sin hjälp skulle det vara svårt att organisera hundsök. En hunds försvinnande berör många och ofta kommer erbjudanden om hjälp. Ibland förekommer det att hela byar blir involverade i sök, för att de bor i närheten av platsen där hunden har försvunnit eller har lokaliserats.


Hundstråket arbetar alltid tillsammans med ägaren och för oss är det viktigt att skapa goda relationer med alla frivilliga som deltar och även se till de boendes säkerhet och integritet där man bedriver sök. 


Hundstråket arbetar inte tillsammans med medium, djurkommunikatörer eller ID-hundar med "helgkurser". Hundstråket drivs helt ideellt och frivilliga erbjuder sin tid helt kostnadsfritt och arbetar endast efter vedertagna och traditionella sökmetoder, som vi vet fungerar.


Idag kan man se på Hundstråkets statistik att besökare kommer från hela världen. Sverige toppar och efter kommer Tyskland, Danmark och USA. Idag finns etablerade kontakter med motsvarande organisationer utomlands. 


Användning av informationen på webbplatsen

Allt material som finns tillgängligt via Hundstråkets webbplats är avsett endast som allmän information. Hundstråket tar inte ansvar för hur man tolkar informationen på webbplatsen och ansvarar heller inte för hundsök som Hundstråket inte är involverade vid.  


Allt material layout, texter, bilder samt övrigt innehåll som Hundstråket har lagt ut på webbplatsen skyddas av copyright och Svensk lagstiftning. Det är inte tillåtet att ändra innehåll, kopiera eller använda det för kommersiella ändamål utan godkännande från Hundstråket.


Copyright © Alla rättigheter reserverade | Hundstråket Sweden


Om Hundstråket
Hundstråket Konkreta råd och strategier
Hundstråket Organisera upp ett hundsök
Hundstråket De flesta hundar återfinns omgående av ägaren eller av en upphittare
Hundstråkets Bildkollage